Кампания за ваксиниране срещу морбили,  паротит и рубеола  стартира в

...
Кампания за ваксиниране срещу морбили,  паротит и рубеола  стартира в
Коментари Харесай

Започва кампания за имунизация срещу морбили в Пловдив и областта

Кампания за имунизиране против морбили,  паротит и рубеола  започва в Пловдив и района, осведомиха от Регионалната здравна ревизия. В момента имунизационното покритие в региона е 90%. За построяването на групов имунитет е належащо то да стигне 95 %.
Прочетете още
Експертите на РЗИ са  към този момент са говорили с персоналните лекари, които са почнали да убеждават родителите, чиито деца не са ваксинирани да ги заведат при тях за слагането на имунизацията.  От Регионалната здравна ревизия припомниха, че най-хубавата средство за отбрана против морбили, паротит и рубеола и ваксинирането. На този стадий няма случаи на болни у нас, само че в прилежащите страни те се увеличаха доста и заплахата за нашата страна е висока.

" Проблемът е, че има родители на деца, които отхвърлят да ги имунизират поради поверие. Предаваме данните на РЗИ, които постановат наказания, само че това очевидно не стряска всички ", съобщи шефът на пловдивските общопрактикуващи лекари доктор Костадин Сотиров. Той добави, джипитата не престават интензивно акцията си за имунизация. През април в Пловдив ще се организира конференция за инфекциозните болести и там още веднъж ще се обсъдят проблемите с имунизациите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР